07:01 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην πρωθυπουργό Μπρνάμπιτς που ανέλαβε καθήκοντα το 2017 και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σερβίας, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Σέρβος Πρόεδρος Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδωσε σήμερα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Άνα Μπρνάμπιτς που θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα πρωθυπουργού για άλλη μια τετραετία.

«Έδωσα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην Μπρνάμπιτς» ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Βούτσιτς.

«Έχω εμπιστοσύνη στην Άνα Μπρνάμπιτς, μέχρι σήμερα άσκησε υπεύθυνη πολιτική και είμαι σίγουρος ότι θα επιδείξει την ίδια υπευθυνότητα και σοβαρότητα και στο μέλλον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως η Μπρνάμπιτς ανέλαβε καθήκοντα το 2017 και έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σερβίας.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Σινίσα Μάλι, η υποφιότητα της Μπρνάμπιτς συγκέντρωσε την ομόφωνη υποστήριξη του προεδρείου του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SPP).

Το SPP και οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού εξασφάλισαν 188 από τις 250 έδρες του σερβικού κοινοβουλίου, κατά τις γενικές εκλογές του Ιουνίου, λαμβάνοντας πάνω από 60% των ψήφων.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας (SPS), με επικεφαλής τον Σέρβο ΥΠΕΞ, Ίβιτσα Ντάτσιτς, κέρδισε 32 μπήκε στη βουλή με 32 βουλευτές ενώ η Σερβική Πατριωτική Ένωση (SPAS) του Αλεξάνταρ Σάπιτς, με 11 βουλευτές.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK