00:28 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι εκλογές στο Κιργιστάν προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις τη Δευτέρα (05/10), στο Μπισκέκ, με πολίτες να εισβάλουν στο Προεδρικό Μέγαρο και το Κοινοβούλιο.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Αστυνομίας και διαδηλωτών, την Κυριακή (05/10), στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ, στον απόηχο των εκλογών καθώς υποστηρικτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Άλα-Του. 

Ειδικότερα, αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές πολιτικών κομμάτων που δεν πληρούσαν το όριο του 7% για την είσοδο στο Κοινοβούλιο της χώρας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μπισκέκ για να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, περισσότερα από 120 άτομα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Μάλιστα, διαδηλωτές εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιλέτ Σουλταναλίεφ, εκπρόσωπος του κόμματος «Birimdik», ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (05/10), πως η παράταξη προηγείτο και ήταν κοντά στο να εξασφαλίσει τη νίκη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Κιργιστάν, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα ξεπέρασαν το όριο του 7% και έτσι μπόρεσαν να κερδίσουν έδρες στο Κοινοβούλιο της χώρας, μετά τις εκλογές της Κυριακής (04/10).

Tags:
εκλογές, διαδηλώσεις, Μπισκέκ, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK