07:15 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
0 10
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, τη Δευτέρα (05/10), ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Νικόλ Πασινιάν, με τον Ρώσο Πρόεδρο να υπογραμμίζει την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε την επείγουσα ανάγκη τερματισμού των εχθροπραξιών μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και μίλησε, τη Δευτέρα (05/10), με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασιανάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου. 

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται το εξής:

«Με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν. [...] Η συζήτηση για την κλιμακούμενη ένοπλη αντιπαράθεση στη ζώνη σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία έχει γίνει ευρείας κλίμακας και έχει οδηγήσει σε σοβαρές απώλειες και από τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των αμάχων, συνεχίστηκε».

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και την αύξηση των αμάχων, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη πρόωρης κατάπαυσης του πυρός κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Πώς κλιμακώθηκε η ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η κατάσταση στην περιοχή κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αλληλοκατηγορήθηκαν για κλιμάκωση της έντασης.

Στην Αρμενία επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος και γενική επιστράτευση και έτσι οι άνδρες από 18 έως 55 ετών απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, μερικό στρατιωτικό νόμο σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και μερική επιστράτευση.

Οι ηγέτες της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας που είναι συμπρόεδροι της Ομάδας του Μινσκ υπό τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κάλεσαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός και συνέχιση των διαβουλεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (168)
Tags:
τηλεφωνική επικοινωνία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK