18:05 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα χέρια διαδηλωτών έπεσε, τη Δευτέρα (05/10), το Προεδρικό Μέγαρο του Κιργιστάν έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις στο Μπισκέκ, μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές που έγιναν στη χώρα την Κυριακή (04/10).

Ταραχές ξέσπασαν, τη Δευτέρα (05/10), στο Κιργιστάν, στον απόηχο των κοινοβουλευτικών εκλογών, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να εισβάλουν στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας που βρίσκεται στο Μπισκέκ και να το καταλάβουν. 

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο κτίριο, σπάζοντας την πύλη του με ένα φορτηγό και, τη στιγμή εκείνη, δεν υπήρχαν φρουροί.

Έπειτα, οι διαδηλωτές μπήκαν στο Γραφείο του Προέδρου, βανδάλισαν διάφορες αίθουσες όπως εκείνη του υπουργικού συμβουλίου, ρίχνοντας μπογιές στους τοίχους και αλλοίωσαν διάφορα πορτρέτα.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες στο Κιργιστάν ξέσπασαν μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, με χιλιάδες να συρρέουν στους δρόμους του Μπισκέκ απαιτώντας επανάληψη της διαδικασίας.

​Το πολιτικό κόμμα «Birimdik», που προηγείται στις εκλογές, συμφώνησε για επανάληψη της διαδικασίας «εάν αυτή ανακοινωθεί».

Εν μέσω διαμαρτυριών, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Σορονμπάι Τζενμπέκοφ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συναντηθεί, την Τρίτη (06/10), με ηγέτες πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές.

Tags:
Μπισκέκ, Προεδρικό Μέγαρο, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK