12:48 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (161)
0 90
Βρείτε μας

«Πυρά» κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας τουρκικό «δάκτυλο» στην επανέναρξη των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Βασικό υποκινητή» της ανάφλεξης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ χαρακτηρίζει ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε «θέατρο συγκρούσεων», με Αρμενία και Αζεμπαϊτζάν να συνεχίζουν τις εκατέρωθεν βολές σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τον νέο κύκλο εχθροπραξιών στη διαφιλονικούμενη περιοχή. 

Η Τουρκία τέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των Αζέρων, διαβεβαιώνοντας πως θα τους στηρίξει είτε το πεδίο της μάχης είτε στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης.  

«Ας είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει τρομοκράτες στη Συρία, υποστηρίζει τρομοκράτες στη Λιβύη και ήταν ο κύριος υποκινητής της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας» σημείωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Έκρινε, δε, τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου ως «επικίνδυνη για διάφορους λόγους». 

Παράλληλα, επεσήμανε πως μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Τουρκία στέλνει τζιχαντιστές από τη Συρία στο Καραμπάχ.

Όπως εκτίμησε, ο Ερντογάν «προκαλεί πολέμους σε διάφορες περιοχές» για να αποσπάσει την κοινή γνώμη εντός της χώρας του, «ειδικά όσον αφορά στη σκανδαλώδη σχέση του με τον ISIS».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (161)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Μπασάρ Αλ Άσαντ, Συρία, Τουρκία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK