18:51 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1363)
0 02
Βρείτε μας

Βγαίνει από την καραντίνα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρά τις υποδείξεις από τις ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως βγαίνει από την καραντίνα. Το δεύτερο τεστ για κορονοϊό στο οποίο υπεβλήθη χθες, Δευτέρα, βγήκε αρνητικό

Στις 29 Σεπτεμβρίου είχε λάβει μέρος σε μία συνεδρίαση στην Πορτογαλία και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε κρούσμα μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ανακοίνωσε η ίδια ότι μπαίνει σε καραντίνα, ωστόσο σήμερα η 61χρονη Φον ντερ Λάιεν, που είναι γιατρός, δήλωσε ότι θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση έως και σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Η Φον ντερ Λάιεν ακολουθεί τους κανόνες του Βελγίου που ορίζουν περίοδο καραντίνας δέκα ημερών, ενώ οι ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας ορίζουν περίοδο 14 ημερών.

Η απόφασή της να βγει νωρίς από την καραντίνα ενδέχεται να αποδυναμώσει, περαιτέρω, τις εκκλήσεις για την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης απέναντι στον κορονοϊό.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις συστάσεις της ΕΕ για την περίοδο της αυτοαπομόνωσης, αλλά επεσήμανε ότι η Φον ντερ Λάιεν παρέμεινε σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπεται από τους κανόνες που ισχύουν στο Βέλγιο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1363)
Tags:
καραντίνα, κρούσματα, κρούσμα, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κομισιόν, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK