07:24 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τα μέλη του σώματος για τις εξελίξεις που αφορούν τις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση με την Τουρκία.

Η Λευκωσία θα καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την τουρκική προκλητικότητα με το άνοιγμα μέρος της παραλίας των Βαρωσίων.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Κυπριακή κυβέρνηση κάνει λόγο για προεκλογική φιέστα υπέρ του φίλα προσκείμενου στον Ταγίπ Ερντογάν ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ.

«Αυτή η προκλητική και παράνομη ενέργεια της Τουρκίας και των εγκαθέτων της στην Κύπρο θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, στην ΕΕ και σε όλα τα διεθνή fora ως μια πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και έρχεται σε αντίθεση με τα τελευταία Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Υπό τη σκιά των τουρκικών ανακοινώσεων για την Αμμόχωστο είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη που θα ενημερώσει τα μέλη του σώματος για τις εξελίξεις των τουρκικών προκλήσεων.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Παράλληλα, η Αθήνα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Περαιτέρω υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Tags:
Τουρκία, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, Αμμόχωστος, Κυπριακό, Κυπριακή ΑΟΖ, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK