21:00 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση με ρουκέτες στον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν δήλωσε την Τρίτη το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν.

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα πως οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση στον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδα-Σεϊχάν στο πλαίσιο των εχθροπραξιών που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα σε Γερεβάν και Μπακού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Στις 6 Οκτωβρίου, οι Αρμενικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν ρουκέτες προς τον αγωγό πετρελαίου Μπακού-Τιφλίδας-Σεϊχάν που διέρχεται από την περιοχή Γεβλάχ. Ο αγωγός πετρελαίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό έργο στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των αποφασιστικών μέτρων του στρατού μας, αυτή η απόπειρα τρομοκρατίας απέτυχε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το αρμενικό υπουργείο Άμυνας απορρίπτει τις αζερικές αξιώσεις σχετικά με την απόπειρα επίθεσης στον αγωγό πετρελαίου κάνοντας λόγο για «καταφανή ψέματα».

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, επίθεση, Αρμενία, Πετρέλαιο, αγωγός, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK