20:17 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Προβληματισμό και αντιδράσεις προκαλεί η ανακοίνωση της Άγκυρας για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων, αύριο, Πέμπτη, στις 10:00 ύστερα από 40 χρόνια.

Για περιττό και προκλητικό βήμα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην τουρκική ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Εξέφρασε τη «λύπη» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τονίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Κάλεσε δε όλες τις πλευρές σε διάλογο.

«Το καθεστώς των Βαρωσίων είναι αντικείμενο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Από τη σκοπιά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι ένα περιττό και προκλητικό βήμα, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις τρέχουσες προσπάθειες να επιτευχθεί αποκλιμάκωση και μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τώρα όλα τα μέλη σε διάλογο και θα παρακολουθούμε επακριβώς την περαιτέρω εξέλιξη» δήλωσε.

Η απόφαση της Τουρκίας για τα Βαρώσια έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η Γερμανία ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ είναι και μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2019-20.

Tags:
κατεχόμενα, Κύπρος, Τουρκία, Βαρώσια, Βερολίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK