03:28 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απείλησε τη Μόσχα με κυρώσεις λόγω της φερόμενης δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Γερμανία θα συνομιλήσει με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για μια κοινή αντίδραση στην υπόθεση με τον Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, σήμερα.

Από το βήμα της Μπούντεσταγκ, ο Μάας επέκρινε τη Μόσχα που δεν έχει «εξηγήσει» πώς θα μπορούσε να έχει δηλητηριαστεί ο Ναβάλνι στη Ρωσία με ουσία από την ομάδα νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ.

«Αν η Ρωσία δεν παράσχει εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν με τον Ναβάλνι, αν δεν παράσχει πληροφορίες, τότε οι στοχευμένες αναλογικές κυρώσεις κατά υπεύθυνων εμπλεκόμενων από τη ρωσική πλευρά θα είναι αναπόφευκτες. Θα συντονίσουμε κοινή ανταπόκριση με την Ε.Ε. και τον OPCW» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως σημείωσε ο Γερμανός διπλωμάτης, η ανάπτυξη, η κατασκευή και η κατοχή χημικών όπλων είναι «καταφανής παραβίαση» του διεθνούς δικαίου: «Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων που πραγματοποιήθηκε με χημικό νευροπαράγοντα και πιστεύουμε σθεναρά πως αυτό δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες. Γι' αυτό και θα συντονίσουμε κοινή απάντηση με τους εταίρους μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση -καθώς και τον OPCW- τις επόμενες ημέρες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Χθες, σύμφωνα με τον OPCW, οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν πως υπήρχαν τοξικές ουσίες στα δείγματα αίματος και ούρων του Ναβάλνι.

Σχολιάζοντας την εν λόγω έκθεση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε σε ανακοίνωσή του πως η ιστορία φαντασίας γύρω από τη φερόμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι συνεχίζεται σύμφωνα με το προσχεδιασμένο σενάριο συνωμοσίας.

Άλλωστε, σήμερα, ο Αλεξάντερ Σούλγκιν, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει να αιτιολογήσει τίποτα σε σχέση με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (123)
Tags:
κυρώσεις, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, Χάικο Μάας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK