02:36 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ιδρυτής της Microsoft υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό την ταχεία ανάπτυξη και διανομή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά αγνοεί σε μεγάλο βαθμό το πρώτο καταχωρημένο στον κόσμο, το Sputnik V το οποίο αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε στη Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού της Μicrosoft καθώς και του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, προέβλεψε ότι οι πλούσιες χώρες θα επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορονοϊού μέχρι το τέλος του 2021 εάν τα εμβόλια, που αναπτύσσονται επί του παρόντος από δυτικές χώρες, λειτουργούν και διανεμηθούν εγκαίρως. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό το σενάριο θα είναι «η καλύτερη περίπτωση».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν αυτά τα εμβόλια θα επιτύχουν [...]. Παράλληλα, η κατανομή τους θα είναι ένα κορυφαίο σημείο διαφωνίας» δήλωσε ο Γκέιτς.

Στις εκτιμήσεις του ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει για εμβόλια που αναπτύσσονται σε μη δυτικές χώρες όπως το Sputnik V της Ρωσίας ή εναλλακτικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα.

«Οι δυτικές εταιρείες προχωρούν ακόμη περισσότερο στις μελέτες της τρίτης φάσης και έτσι αν προσφερθούν σε χαμηλό κόστος, αμφιβάλλω ότι πολλά ρωσικά και κινεζικά εμβόλια θα βγουν έξω από αυτές τις χώρες» είπε ο ιδρυτής της Microsoft.

Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του Γκέιτς, ο δημιουργός του πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια έχει ανακοινώσει αρκετές ξένες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είτε να αγοράσουν το εμβόλιο είτε να οργανώσουν την τοπική παραγωγή του.

Tags:
COVID-19, πανδημία, εμβόλιο, Μπιλ Γκέιτς, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK