16:34 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ως απόφαση «ορόσημο» χαρακτήρισε η Διεθνής Αμνηστία την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας, Νιλς Μουίζνιεκς, μίλησε για την έκβαση της δίκη της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για μια ετυμηγορία που αποτελεί ένα «ξεκάθαρο μήνυμα σε πολιτικές ομάδες με επιθετικές ατζέντες».

«[Η απόφαση] στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε πολιτικές ομάδες με επιθετικές ατζέντες ενάντια στους μετανάστες/ριες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι η βίαιη και ρατσιστική εγκληματική δραστηριότητα, είτε διαπράττεται από άτομα στον δρόμο είτε από μέλη του Κοινοβουλίου, δεν θα μείνει ατιμώρητη» τονίζει ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η ίδια η δράση της Χρυσής Αυγής ανέδειξε «μια ρωγμή που υπάρχει όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

Καταληκτικά, ο κ. Μουίζνιεκς χαρακτήρισε την σημερινή ετυμηγορία ως ένα «ορόσημο» εκφράζοντας την ελπίδα για τη σηματοδότηση ενός «σημείου καμπής».

«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για την αποτροπή της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους στο μέλλον».
Tags:
βία, ρατσισμός, Ευρώπη, εγκληματική οργάνωση, απόφαση, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη, Διεθνής Αμνηστία, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK