10:52 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (173)
0 10
Βρείτε μας

Συνομιλίες αύριο και τη Δευτέρα, σε Γενεύη και Μόσχα αντιστοίχως, στο πλαίσιο της έναρξης διαπραγματεύσεων και διευθέτησης της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τόνισε σήμερα, Τετάρτη 7/10, πως οι συνομιλίες για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλαίσιο των προσπαθειών διευθέτησης από Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη την Πέμπτη και στη Μόσχα την προσεχή Δευτέρα.

«Αύριο θα υπάρχουν συναντήσεις (για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ) στη Γενεύη, ενώ άλλες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα τη Δευτέρα. Ελπίζουμε πως αυτό θα καταλήξει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων» σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αν συμπεράνει πως αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν.

«Εάν η ανάλυσή μας δείξει ότι αυτό θα είναι χρήσιμο για το Καραμπάχ και για την επίλυση του προβλήματος, θα κάνουμε αυτό το βήμα. Σε άλλη περίπτωση θα απέχουμε» δήλωσε ο Πασινιάν.
Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (173)
Tags:
Αρμενία, Γαλλία, Υπουργός Εξωτερικών, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ζαν Ιβ Λεντριάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK