18:00 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γαλλία και η Γερμανία θα στείλουν προτάσεις σε χώρες της ΕΕ για κυρώσεις σε σχέση με την υπόθεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Παρίσι και Βερολίνο ανακοίνωσαν μέσω κοινής δήλωσης των υπουργών Εξωτερικών πως θα στείλουν προτάσεις για κυρώσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υπόθεση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι.

Το ανακοινωθέν σημειώνει ότι η Γαλλία και η Γερμανία κάλεσαν επανειλημμένα τη Ρωσία «να φωτίσει» τις συνθήκες της φερόμενης δηλητηρίασης του Ναβάλνι καθώς και την αποκάλυψη αυτών που διέπραξαν το έγκλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί αξιόπιστη εξήγηση από τη Ρωσία. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι παρά μια ρωσική εμπλοκή και ευθύνη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Οι δύο χώρες θα υποβάλλουν στις Βρυξέλλες την πρόταση κυρώσεων αργότερα αυτή την εβδομάδα πριν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

«Η Γαλλία και η Γερμανία θα μοιραστούν με τους Ευρωπαίους εταίρους προτάσεις για πρόσθετες κυρώσεις. Οι προτάσεις θα στοχεύουν άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα για αυτό το έγκλημα και για παραβίαση διεθνών κανόνων, [...] καθώς και μια οντότητα που εμπλέκεται στο πρόγραμμα Νοβιτσόκ».

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (122)
Tags:
κυρώσεις, Γερμανία, Γαλλία, αντιπολίτευση, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK