09:37 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει την παραλία στα Βαρώσια έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση του Μουσταφά Ακιντζί.

Ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί καταδίκασε την πρόσφατη απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει την παραλία στα Βαρώσια για τους επισκέπτες, εκτιμώντας ότι θα υποβαθμίσει τη θέση των Κατεχόμενων στη διεθνή αρένα.

Την Τρίτη, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε μαζί με τον «πρωθυπουργό» των Κατεχόμενων, Ερσίν Τατάρ, ότι η παραλία στα Βαρώσια θα ξανανοίξει από την Πέμπτη, παρά το καταδικαστικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κάθε προσπάθεια επανεγκατάστασης στην περιοχή. 

Η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν τις «προεδρικές εκλογές» στις 11 Οκτωβρίου στα Κατεχόμενα. Ακιντζί και Τατάρ είναι μεταξύ των υποψηφίων.

«Είναι αναγκαίο να χειριζόμαστε το πρόβλημα των Βαρωσίων με τέτοιο τρόπο που θα βοηθά στη λύση, δεν θα δημιουργεί προβλήματα για μία λύση και παρεξηγήσεις με τον ΟΗΕ. Μίλησα γι’ αυτό πριν πολύ καιρό» έγραψε ο Ακιντζί στο Facebook.

Ανέφερε ακόμα ότι η Άγκυρα παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια υπονομεύει τη θέση των Κατεχόμενων στη διεθνή αρένα.

«Πρέπει να πω ότι είναι μεγάλο λάθος να χρησιμοποιούμε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως τα Βαρώσια, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του προέδρου στην προεκλογική εκστρατεία πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι οι Τουρκοκύπριοι θα δώσουν την αναγκαία απάντηση σε αυτό που συμβαίνει στις εκλογές» δήλωσε ο Ακιντζί.

Tags:
Τουρκία, Βαρώσια, Μουσταφά Ακιντζί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK