05:06 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Ενδεχόμενους εκτοπισμούς και επιπτώσεις για τον άμαχο πληθυσμό στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ φοβάται η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε τη σοβαρή ανησυχία της για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στους άμαχους πληθυσμούς.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Shabia Mantoo μιλώντας στο Sputnik, η υπηρεσία του ΟΗΕ παρακολουθεί την κατάσταση εκ του σύνεγγυς και με παρουσία στην περιοχή.

«Είμαστε παρόντες στις πρωτεύουσες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, βρισκόμαστε σε στενό συντονισμό με την αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση» τόνισε η Μαντού.

«Ανησυχούμε εξαιρετικά από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και τον εκτοπισμό που ίσως προκαλέσει η σύγκρουση αυτή στους άμαχους πληθυσμούς» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τόνισε πως οι συνομιλίες για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στο πλαίσιο των προσπαθειών διευθέτησης από Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη την Πέμπτη και στη Μόσχα την προσεχή Δευτέρα.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, εκτοπισμένοι, άμαχοι, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK