04:03 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1430)
0 02
Βρείτε μας

Το ποσοστό θνησιμότητας του κορονοϊού συρρικνώνεται επειδή τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο προχωρούν στην καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε η Μαρία Βαν Κερχόβε, ειδική επιδημιολόγος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Τα ποσοστά θνησιμότητας μειώνονται. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή ο ιός αλλάζει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα. Αυτό για μένα είναι ένα απίστευτο σημάδι ελπίδας» δήλωσε η Μαρία Βαν Κερχόβε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης ερωταπαντήσεων με τον συνάδελφό της, Μαικ Ράιαν, εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η επιδημιολόγος πρόσθεσε ότι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν πλέον βελτιώσει τον εξοπλισμό και τις διαγνώσεις τους για τον εντοπισμό ενεργών περιστατικών. Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως η συσσωρευμένη εμπειρία βοηθά τους γιατρούς στη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό.

Η Βαν Κερχόβε είπε επίσης ότι η χορήγηση οξυγόνου σε άτομα που εισέρχονται στα νοσοκομεία καθώς και η χορήγηση δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση «σώζει ζωές».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1430)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, θνησιμότητα, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK