09:01 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης το σημείο διέλευσης στην παραλία των Βαρωσίων στα Κατεχόμενα.

Άνοιξε το μεσημέρι της Πέμπτης το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως μεταδίδoυν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η είσοδος επιτρέπεται για τους Τούρκους έποικους και τους Τουρκοκύπριους από το σημείο διέλευσης απέναντι από το δημοτικό στάδιο της Αμμοχώστου στην περίκλειστη πόλη.

Άνοιξε το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων.
© Φωτογραφία : Twitter/ANADOLU AGENCY (ENG)
Άνοιξε το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων.

Σύμφωνα με το philenews.com, άνδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, που ήταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει, χωρίς να ζητούν έγγραφα.

Η διέλευση στην περιοχή θα επιτρέπεται έως τις 17:00 το απόγευμα.

Κύπρος και Ελλάδα έχουν καταδικάσει την τουρκική απόφαση, ενώ έντονες είναι και οι διεθνείς αντιδράσεις.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μείνει αδρανής» σχολίασε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, το μεσημέρι της Πέμπτης, επισημαίνοντας ότι η Λευκωσία έχει ήδη καταγγείλει τις παραβιάσεις αυτές στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα πέντε Μόνιμα Μέλη του, στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς και σε όλα τα διεθνή φόρα, όπου συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχθηκε στην Άγκυρα, πέντε ημέρες πριν τις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, τον κατοχικό πρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ και ανακοίνωσαν το άνοιγμα μέρους της παραλίας της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Όπως έγινε γνωστό, η τουρκική απόφαση για άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων θα συζητηθεί κατά την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Η ρωσική προεδρία του Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, Φιόντορ Στρζιζόφσκι, επεσήμανε:

«Η συζήτηση, με τη μορφή διαβουλεύσεων, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου».
Άνοιξαν τα Βαρώσια στα Κατεχόμενα
© Φωτογραφία : Twitter/ANADOLU AGENCY (ENG
Άνοιξαν τα Βαρώσια στα Κατεχόμενα
Tags:
Αμμόχωστος, κατεχόμενα, Κύπρος, Βαρώσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK