14:22 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (157)
0 02
Βρείτε μας

Το Μπακού κάλεσε τον Αζέρο πρεσβευτή στην Αθήνα για διαβουλεύσεις μετά το διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας.

Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις για συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής καταγωγής, στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το αζερικό ΥΠΕΞ, Αρμένιοι πολίτες από ξένες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και συμμετέχουν στην «επιθετική ενέργεια των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Αζερμπαϊτζάν από τις 27 Σεπτεμβρίου».

«Ειδοποιήσαμε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς» τους ισχυρισμούς του Μπακού για ανοχή της Ελλάδας σε προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έγινε χθες αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κλήθηκε στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνεται:

«Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».

 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (157)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Ελλάδα, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK