09:49 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις προϋποθέσεις για την παραίτησή του από την Προεδρία του Κιργιστάν αποκάλυψε, την Πέμπτη (08/10), ο Σορονμπάι Τζενμπέκοφ.

Ο Σορονμπάι Τζεμπένκοφ, Πρόεδρος του Κιργιστάν, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ύστερα από την αναταραχή που προκλήθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, στον απόηχο των κοινοβουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή (04/10).

Έτσι, μέσω της γραμματείας Τύπου του Πρόεδρου του Κιργιστάν, την Πέμπτη (08/10), έγινε γνωστό το εξής:

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη νομική οδό το συντομότερο δυνατόν. Αφού εγκριθούν οι νόμιμοι επικεφαλής των εκτελεστικών οργάνων και η χώρα ακολουθήσει το δρόμο του νόμου, είναι έτοιμος να αφήσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κιργιζίας».

Σύμφωνα με τον Τζεμπένκοφ, για αυτόν «καμιά θέση δεν είναι υψηλότερη από την ακεραιότητα του κράτους, την ενότητα του λαού και την ηρεμία της κοινωνίας» και η πολιτική κατάσταση στη χώρα «έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο».

Ο ίδιος, μάλιστα, επισήμανε:

«Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Κοινοβούλιο ακυρώθηκαν. Τώρα θα προγραμματιστούν νέες κοινοβουλευτικές εκλογές και η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή θα λάβει απόφαση σχετικά με αυτό. Αυτά τα μέτρα θα μειώσουν την τρέχουσα πολιτική ένταση».

Τέλος, ο Τζενμπέκοφ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στο Κιργιστάν να διατηρήσουν την ειρήνη και την ηρεμία στη χώρα, να μην διαιρέσουν τους ανθρώπους και να μην χωρίσουν την κοινωνία.

Tags:
Σορονμπάι Τζενμπέκοφ, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK