14:20 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την αποκατάσταση της τάξης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται από αύριο, Σάββατο, το Μπισκέκ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κιργιστάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κιργιστάν ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της χώρας από αύριο, 10 Οκτωβρίου.

«Ο υπουργός Εσωτερικών κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Μπισκέκ από τις 10 Οκτωβρίου 2020, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κοινωνική και πολιτική κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Σορονμπάι Τζεμπένκοφ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ύστερα από την αναταραχή που προκλήθηκε, στις αρχές της εβδομάδας, στον απόηχο των κοινοβουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή (04/10).

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη νομική οδό το συντομότερο δυνατόν. Αφού εγκριθούν οι νόμιμοι επικεφαλής των εκτελεστικών οργάνων και η χώρα ακολουθήσει τον δρόμο του νόμου, είναι έτοιμος να αφήσει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κιργιζίας» σημειώνει χαρακτηριστικά η γραμματεία Τύπου του Κιργίζιου Προέδρου.
Tags:
διαδηλώσεις, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK