04:52 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 03
Βρείτε μας

Την εκτίμηση πως το μέτρο της μάσκας θα συνοδεύει τους πολίτες του κόσμου για ακόμη δύο χρόνια έκανε διακεκριμένη Ισπανίδα ιολόγος.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιθανότατα θα συνεχίσει να φορά μάσκα για «δύο χρόνια», προειδοποιεί διακεκριμένη Ισπανίδα ιολόγος.

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό σε μερικά χρόνια, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα είναι κούρσα 100 μέτρων. Θα είναι μαραθώνιος» δήλωσε η δρ Μαργκαρίτα ντελ Βαλ, επικεφαλής του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου (CSIC) στο MarketWatch.

Περίπου 10 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, κάθε χώρα ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο η χρήση μάσκας αποτελεί σχεδόν παντού τη νέα κανονικότητα.

Παρ' όλ' αυτά, σε πολλές χώρες λόγω καλοκαιριού και σχετικής πτώσης του αριθμού κρουσμάτων, τα μέτρα άρθηκαν και ο κόσμος αξιοποίησε τους ανοιχτούς χώρους και τα εξωτερικά μέρη μπαρ και καφέ.

«Νομίζω πως όταν οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν έξω, κάτι που αποτέλεσε και μέτρο σε πολλές περιπτώσεις, ξεχνούν το δεύτερο μέτρο, είτε την απόσταση είτε τη μάσκα» σημειώνει η Ντελ Βαλ.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Ισπανίας, η ίδια σημείωσε πως ενώ το μέτρο της κατ' οίκον απομόνωσης είχε αρθεί, η κατάσταση σε δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς, εστιατόρια και μπαρ άρχισε γρήγορα να μοιάζει σε επίπεδα προ καραντίνας.

Η εκτίμηση της Ντελ Βαλ πως η μάσκα θα είναι ένα μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ σε βάθος χρόνου αντανακλά και την πρόβλεψη του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου, δρ Άντονι Φάουτσι σε συζήτηση μέσω Facebook Live με τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, Φιλ Μέρφι, πως, ακόμη κι αν το 75-80% των Αμερικανών εμβολιαστεί, «αυτό δεν πρόκειται να περιορίσει την ανάγκη για σύνεση και προσοχή με τα μέτρα δημόσιας υγείας».

 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK