12:00 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η γυναίκα παραπονιόταν για έντονους πονοκεφάλους που επηρέαζαν την όρασή της. Όταν οι γιατροί την υπέβαλλαν σε χειρουργική επέμβαση δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που ανακάλυψαν.

Μια 25χρονη γυναίκα στην Αυστραλία υπέφερε για 7 ολόκληρα χρόνια από πονοκεφάλους που επηρέαζαν την όρασή της. Όταν τελικά πήγε στους γιατρούς να μάθει τι συμβαίνει δεν μπορούσε να πιστέψουν τι ανακάλυψαν. 

Σύμφωνα με το American Journal of Tropical Medicine and Hygiene που έκανε γνωστή την περίπτωση, η 25χρονη είχε πονοκεφάλους 2-3 φορές την ημέρα από την ηλικία των 18.

Η 25χρονη προσπαθούσε με παυσίπονα να αντιμετωπίσει τους πόνους αλλά όταν είδε ότι η κατάσταση δεν καλυτέρευε και οι πονοκέφαλοι επέστρεφαν, αποφάσισε να επισκεφθεί έναν γιατρό.

Οι γιατροί υπέβαλαν την ασθενή σε μαγνητική τομογραφία όπου βρήκαν μια κύστη και θεώρησαν ότι ήταν όγκος. Όταν όμως πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της κύστης προς έκπληξή τους ανακάλυψαν πως στην πραγματικότητα ήταν προνύμφες ταινίας (ένα παρασιτικό σκουλήκι).

Οι προνύμφες αφαιρέθηκαν με επιτυχία χωρίς κάποιες επιπλοκές κατά την διάρκεια της επέμβασης. Οι γιατροί δεν έχουν ιδέα πως βρέθηκαν στον εγκέφαλό της. Συνήθως κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει καταναλώσει μολυσμένο νερό ή φαγητό. 

Η 25χρονη, που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, αποτελεί την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση στην Αυστραλία.

Tags:
γιατροί, εγκέφαλος, χειρουργείο, πονοκέφαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK