02:59 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Ο Ζελιμκάν Κανγκοσβίλι ένας Γεωργιανός πολίτης που σκοτώθηκε στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2019, συμμετείχε στον σχεδιασμό και την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπεσλάν και στο μετρό της Μόσχας το 2004, όπως αναφέρει στο Sputnik πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας ειδική σε θέματα εγκληματικών ενεργειών.

Την Τετάρτη (7/10) ξεκίνησε η δίκη του Ρώσου πολίτη, Βαντίμ Σοκόλοφ στη Γερμανία. Ο Σοκόλοφ κατηγορείται για τη δολοφονία του Γεωργιανού, Ζελιμκάν Κανγκοσβίλι τον Αύγουστο του 2019, στο Βερολίνο. Πριν τη δολοφονία ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει από την Γερμανία την έκδοση του Κανγκοσβίλι σχετικά με τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένου των επιθέσεων στο μετρό της Μόσχας.

«Το 2004, ο Κανγκοσβίλι συμμετείχε στον σχεδιασμό και την προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μπεσλάν και στο μετρό της Μόσχας μεταξύ των σταθμών Avtozavodskaya και Paveletskaya. Το 2005, πέρασε παράνομα στη Γεωργία με πλαστό διαβατήριο. Κρύβοταν από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην πόλη Αχμέτα της Γεωργίας όπου πραγματοποίησε διανομή και παράδοση χρημάτων από τη Γεωργία στην Τσετσενία προς το συμφέρον παράνομων ένοπλων ομάδων» αναφέρει πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας στο Sputnik.

Οι εκκλήσεις των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών προς τους Γερμανούς συναδέλφους τους για την έκδοση του Κανγκοσβίλι απορρίφθηκαν ανεπίσημα και γι' αυτό δεν στάλθηκε ποτέ επίσημο αίτημα από τη Ρωσική Γενική Εισαγγελία σύμφωνα με τον Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, σημείωσε επίσης ότι ο Κανγκοσβίλι συμμετείχε ενεργά στις εχθροπραξίες από την πλευρά των αυτονομιστών στον Καύκασο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η πηγή, ο Κανγκοσβίλι εκπαίδευε μαχητές εναντίον ρωσικών δυνάμεων δυνάμεων διασφάλισης της ειρήνης στην Νότια Οσσετία. Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τη Συρία, ο Κανγκοσβίλι συμμετείχε σε οργανωμένο δίκτυο μεταφοράς μισθοφόρων από την Γεωργία μέσω της Τουρκίας με σκοπό τη συμμετοχή τους στον συριακό εμφύλιο.

Σύμφωνα με τη γερμανική έρευνα, ο Σοκόλοφ έλαβε εντολή να σκοτώσει τον Κανγκοσβίλι από ρωσικές κρατικές υπηρεσίες. Η γερμανική εισαγγελία τον κατηγόρησε για φόνο και παράνομη κατοχή ημιαυτόματου όπλου. Πέρυσι, η Γερμανία κήρυξε δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο ως ανεπιθύμητους στη χώρα λόγω της δολοφονίας του Κανγκοσβίλι.

Tags:
Γεωργία, Τσετσενία, επίθεση, τρομοκρατία, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK