09:17 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων αντίκειται στις συμφωνίες, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι δεν υπάρχει αλλαγή καθεστώτος στην περιοχή.

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα γεγονότα στο νησί και όχι την προπαγάνδα των Ελληνοκυπρίων, αναφέρει με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικρίνοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «ο ισχυρισμός ότι αυτό το ψήφισμα είναι αντίθετο με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

«Η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως την δήλωση της τδβκ σχετικά με το ζήτημα. Η απόφαση των τ/κ αρχών σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι έδαφος της τδβκ δεν ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξει θυματοποίηση. Δεν υπάρχει καμιά αλλαγή του καθεστώτος στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι «η υπεράσπιση τoυ status quo δεν θα ωφελήσει ούτε τις δυο κοινότητες που είναι συνιδιοκτήτριες του νησιού της Κύπρου ούτε και θα συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού».

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε χθες, την ανησυχία του για το σχέδιο της Τουρκίας να ανοίξει την παραλία των Βαρωσίων και ζήτησε την ακύρωση της απόφασης αυτής. Παράλληλα, κάλεσε τα δύο μέρη να αποφύγουν οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να αυξήσει τις εντάσεις στο νησί της Κύπρου.

Tags:
Αμμόχωστος, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Τουρκία, Κύπρος, Βαρώσια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK