04:33 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι μια σημαντική εξέλιξη, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια ολοκληρωμένη λύση στη μακροχρόνια σύγκρουση, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

Μετά από 10 ώρες διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 10 Οκτωβρίου ξεκινώντας από το μεσημέρι. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές ανέφεραν ορισμένες συγκρούσεις και μετά την έναρξη της εκεχειρίας.

«Το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην Αρμενία την τελευταία ευκαιρία να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα εδάφη του. Η κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και νεκρών είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, αλλά δεν θα αντικαταστήσει μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Η Τουρκία, θα υποστηρίξει όποια απόφαση λάβει το Αζερμπαϊτζάν. Με αυτήν την προσέγγιση, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο.

Οι μεγάλης κλίμακας εχθροπραξίες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ξέσπασαν στις 27 Σεπτεμβρίου όταν και τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο ότι παραβίασαν την εκεχειρία.

Οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, κάλεσαν τα αντιμαχόμενα μέρη να παύσουν τις εχθροπραξίες και να διευθετήσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου. Ωστόσο, η Τουρκία δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν με όλα τα απαραίτητα μέσα.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (159)
Tags:
Σεργκέι Λαβρόφ, Ρωσία, Τουρκία, εκεχειρία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK