03:05 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ομόφωνα «ναι» είπε η βουλή του Κιργιστάν στην υποψηφιότητα Σαντίρ Τζαπάροφ ως νέου πρωθυπουργού, την εισήγησή του για το υπουργικό συμβούλιο καθώς και το κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Το κοινοβούλιο του Κιργιστάν ενέκρινε ομόφωνα σήμερα, Σάββατο νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Σαντίρ Τζαπάροφ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sputnik στη χώρα.

Η βουλή στο Μπισκέκ ήταν σε απαρτία και ψήφισε ομόφωνα υπέρ της υποψηφιότητας Τζαπάροφ, της προτεινόμενης σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και του προγράμματός του.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός του Κιργιστάν, ο Σαντίρ Τζαπάροφ τόνισε πως η Μόσχα θα παραμείνει ο βασικός στρατηγικός εταίρος του Μπισκέκ.

«Η Ρωσία είναι ο βασικός μας στρατηγικός εταίρος και έτσι θα παραμείνει. Έχουμε πολλά κοινά, γεωπολιτικού πεδίου συμπεριλαμβανομένων» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε ο ίδιος, ο Κιργίζιος πρόεδρος Σορονμπάι Τζεμπένκοφ ενδέχεται να υποβάλει την παραίτησή του τις προσεχείς τρείς ή τέσσερις ημέρες.

«Ο πρόεδρος είπε πως μετά την έγκριση του νέου υπουργικού συμβουλίου και την ολοκλήρωση όλων των σχετικών διαδικασιών, θα παραιτηθεί σε διάστημα δύο ή τριών ημερών» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως οι μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα ξέσπασαν μετά τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών, με χιλιάδες πολίτες να πλημμυρίζουν τους δρόμους του Μπισκέκ, αιτούμενοι την επανάληψη της διαδικασίας.

Την περασμένη Δευτέρα, μάλιστα, διαδηλωτές εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας με πρόθεση την κατάληψή του.

Tags:
Ρωσία, υπουργικό συμβούλιο, πρωθυπουργός, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK