08:33 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή των «εκλογών» στα Κατεχόμενα, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων κατήγγειλε κυβερνοεπιθέσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Κυβερνοεπίθεση φέρεται πως δέχτηκε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), λίγες ώρες πριν της «εκλογές» στα Κατεχόμενα.

Η επίθεση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας προκάλεσε διακοπή στη κανονική ροή ειδήσεων. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε το πρακτορείο, συνεχίζει να μεταδίδει ειδήσεις μέσω Facebook και Twitter.

Η ανακοίνωση του ΚΥΠΕ

«Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοινώνει ότι τα ηλεκτρονικά του συστήματα έχουν δεχθεί κυβερνοεπιθέσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κανονική ροή ειδήσεων.

Καταβάλλονται προσπάθειες για επαναφορά του συστήματος.

Μέχρι την αποκατάσταση, το ΚΥΠΕ μεταδίδει ειδήσεις μέσω των σελίδων του στο facebook, www.facebook.com/cyprusnewsagency και www.facebook.com/cnainenglish .

Η διεύθυνση του ΚΥΠΕ έχει καταγγείλει την υπόθεση στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους».

Σύμφωνα με το Sigmalive, κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί ύποπτη τη χρονική συγκυρία, εν αναμονή των «εκλογών» στο Ψευδοκράτος, ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ, Γιώργος Πενηνταέξ σημείωσε πως δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις αυτή τη στιγμή. Πρόσθεσε πως μιλούμε για αρχική υποψία κυβερνοεπίθεσης. «Σίγουρα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι το ΚΥΠΕ είναι το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Κύπρου, είναι ένας βραχίονας του κράτους πολύ σημαντικός της πληροφόρησης όχι μόνο εντός της Κύπρου αλλά και στο εξωτερικό. Με τις τέσσερις διαφορετικές ιστοσελίδες στα ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά και αραβικά που μεταδίδει προς τα έξω θα λέγαμε ότι είναι κατά κάποιον τρόπο η κρατική φωνή της Κύπρου στο εξωτερικό» τόνισε.

Tags:
πρακτορείο ειδήσεων, Κύπρος, κυβερνοεπίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK