11:07 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Βόρεια Κορέα παρουσίασε σήμερα, για πρώτη φορά, έναν μεγάλο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγιάνγκ.

H Βόρεια Κορέα έκανε επίδειξη των τελευταίων εξοπλιστικών συστημάτων σε μία τεράστια στρατιωτική παρέλαση, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος.

Μετά των όπλων που παρουσιάστηκαν ήταν η τελευταία έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου Pukkuksong υποβρύχιας εκτόξευσης, του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong καθώς και της βορειοκορεατικής εκδοχής του ρωσικού Ισκαντέρ.

Η Κορεατική Τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από αυτό που πιστεύεται πως είναι ο νέος, διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέχρι σήμερα.

Ο πύραυλος βρισκόταν πάνω σε όχημα μεταφοράς με 11 άξονες, δηλαδή δύο περισσότερους από το τελευταίο αντίστοιχο όχημα μεταφοράς που είχε φωτογραφηθεί να μεταφέρει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong-15.

Νέος, διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας
© AP Photo
Νέος, διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν τόνισε πως η ανάπτυξη του οπλοστασίου γίνεται για λόγους αποτροπής και πως η Πιονγκγιάνγκ θα επιτίθετο μόνο εν είδει «αντιποίνων» σε περίπτωση εχθρικής πρόκλησης.

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την πολεμική μας δύναμη για αυτοάμυνα προκειμένου να αποτρέψουμε, να ελέγξουμε και να διαχειριστούμε κάθε επικίνδυνο προσπάθεια και απειλητική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοένα και μεγαλύτερης πυρηνικής απειλής, από εχθρικές δυνάμεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Βόρεια Κορέα, όπως επισημαίνει το Sputnik, τιμά κάθε πέντε και δέκα χρόνια την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος με μεγάλες παρελάσεις όπου επιδεικνύεται η στρατιωτική ισχύς της χώρας.

Οι παρελάσεις αυτές πραακολουθούνται στενά από πράκτορες ασφαλείας και μυστικών υπηρεσιών, καθώς και από αναλυτές που διαπιστώνουν τις νεότερες προσθήκες οπλικών συστημάτων στο βορειοκορεατικό οπλοστάσιο.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK