02:39 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Καθώς οι διαδηλώσεις κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών συγκλονίζουν το Κιργιστάν από τις 5 Οκτωβρίου, οι δημοσιογράφοι του Sputnik Κιργιστάν δέχονται απειλές στα social media που πιστεύεται πως προέρχονται από υποστηρικτές του νέου πρωθυπουργού, Σαντίρ Τζαπάροφ.

Μια ομάδα αγνώστων προσέγγισε σήμερα, Σάββατο τα γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik Κιργιστάν, ζητώντας από τους δημοσιογράφους του μέσου να μεταβούν στο κέντρο του Μπισκέκ για να καλύψουν διαδήλωση υπέρ του Σαντίρ Τζαπάροφ, σύμφωνα με βίντεο που πόσταρε στο Facebook ο δημοσιογράφος του Sputnik, Αζαμάτ Αραλμπάγιεφ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, ο Ερκίν Αλιμπεκόφ, αρχισυντάκτης του Sputnik Κιργιστάν εξηγεί πως οι άγνωστοι άνδρες χτύπησαν την πόρτα των γραφείων του πρακτορείου και είπαν στον φύλακα πως το δημοσιογραφικό τιμ είχε μισή ώρα για να καλύψει την συγκέντρωση υπέρ του Τζαπάροφ.

Τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω διαδηλώσεων, το Sputnik Κιργιστάν έχει βρεθεί αντιμέτωπο με σειρά απειλών. Την Παρασκευή, όπως παραδέχτηκε ο Αλιμπεκόφ, «απειλές και τηλεφωνήματα για εμπρηστικές επιθέσεις» εμφανίζονταν στα σχόλια, κάτω από τις αναρτήσεις στα social media του μέσου.

Όπως εικάζεται, τα απειλητικά αυτά μηνύματα προέρχονταν από υποστηρικτές του Τζαπάροφ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα Σάββατο, το κοινοβούλιο του Κιργιστάν ενέκρινε ομόφωνα το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Σαντίρ Τζαπάροφ.

Η βουλή στο Μπισκέκ ψήφισε ομόφωνα υπέρ της υποψηφιότητας Τζαπάροφ, της προτεινόμενης σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και του προγράμματός του. Ο ίδιος, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός του Κιργιστάν, τόνισε πως η Μόσχα θα παραμείνει ο βασικός στρατηγικός εταίρος του Μπισκέκ.

Tags:
Sputnik, απειλές, διαδηλώσεις, Κιργιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK