09:39 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (100)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά από 19 χρόνια πολέμου. Η δήλωση αυτή φαίνεται πως έφερε εξαπίνης πολλούς αξιωματούχους ενώ θεωρείται από τους Δημοκρατικούς ως υπόσχεση με σκοπό την ενίσχυση της θέση του στις επικείμενες εκλογές.

Οι ηγέτες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δήλωσαν το Σάββατο ότι ελπίζουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα υπερισχύσει του Δημοκρατικού αντιπάλους του, Τζο Μπάιντεν κατά τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές στις αρχές Νοεμβρίου.

«Ελπίζουμε ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαντίντ στο CBS News κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης.

Παράλληλα, ένας ανώνυμος ηγέτης των Ταλιμπάν φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ομάδα του ανησυχεί για την υγεία του Τραμπ αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Όταν ακούσαμε ότι ο Τραμπ ήταν θετικός στο COVID-19, ανησυχήσαμε για την υγεία του  αλλά φαίνεται ότι βελτιώνεται».

Την Πέμπτη, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ήθελε να φέρει πίσω τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν μέχρι τα Χριστούγεννα, καθώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε πόλεμο στην περιοχή εδώ και 19 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Πεντάγωνο βρίσκεται σε καλό δρόμο σχετικά με την απόσυρση όλων των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μέχρι την άνοιξη του 2021.

Θέμα:
Αμερικανικές εκλογές (100)
Tags:
Αφγανιστάν, Ταλιμπάν, Υγεία, κορονοϊός, αμερικανικές εκλογές, αμερικανικές εκλογές 2020, Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK