04:47 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για την συνεχόμενη «παραβατική, πειρατική και επιθετική συμπεριφορά» της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου και τα Βαρώσια μίλησε την Κυριακή σε αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Πετρίδης μίλησε την Κυριακή σε αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου κάνοντας λόγο για μια συνεχόμενη «παραβατική, πειρατική και επιθετική συμπεριφορά» της Τουρκίας τόσο όσον αφορά εντός της ΑΟΖ της Λευκωσίας όσο και στο άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων.

«Η συνεχιζόμενη παραβατική, πειρατική και επιθετική συμπεριφορά εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνδυασμό με το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων δείχνουν για ακόμη μια φορά τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και δημιουργούν περαιτέρω ένταση στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Πετρίδης.

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που έγινε πριν μερικές μέρες, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να τερματίσει τις έκνομες ενέργειές της στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της χώρας.

«Ήταν ξεκάθαρη η θέση πως η Τουρκία θα πρέπει να απόσχει από μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, όπως ξεκάθαρη ήταν και η ειδική αναφορά για σεβασμό των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια».

Εν κατακλείδι, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι αυτή η κατάσταση θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης έχει καλέσει την Τουρκία σε έναν εποικοδομητικό διάλογο χωρίς απειλές και τετελεσμένα.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, Βαρώσια, Τουρκία, υπουργός Άμυνας, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK