03:35 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μεγάλη αποχή καταδεικνύουν τα πρώτα αποτελέσματα στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Κατεχομένων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση ψήφων.

Κανονικά, στις 6 το απόγευμα, έκλεισαν οι κάλπες στα Κατεχόμενα για την εκλογή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Αυτή τη στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση ψήφων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179.

Βάσει των έως τώρα δεδομένων, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό περίπου 33% ο Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 27%.

Τρίτος με 21% αναδεικνύεται ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

Αν και η τελική προσέλευση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «ρεκόρ» ποσοστά αποχής.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες «εκλογές» είναι κρίσιμης σημασίας καθώς, όπως εκτιμούν πολλοί, θα κρίνουν την κατεύθυνση που θα πάρουν οι Τουρκοκύπριοι αναφορικά με το μέλλον του Κυπριακού.

Όπως δήλωσε στο Sputnik o νόμιμος δήμαρχος της Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, «υπάρχουν δύο στρατόπεδα, των Τουρκοκυπρίων που θέλουν να διατηρήσουν την τουρκοκυπριακή τους ταυτότητα και από την άλλη μεριά αυτών που θέλουν να γίνουν μια επαρχία της Τουρκίας και να αφομοιωθούν με αυτήν. Η μια πλευρά θέλει τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ η άλλη πλευρά επιθυμεί τη διχοτόμηση ή τη λύση των δύο κρατών».

 

Tags:
τουρκοκύπριοι, Τουρκία, εκλογές, κατεχόμενα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK