08:12 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας

Το Σάββατο, η Βόρεια Κορέα γιόρτασε την 75η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος με παρέλαση στην Πιονγιάνγκ και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να προχωρά σε μία φορτισμένη ομιλία.

Τη συναισθηματική του πλευρά φανέρωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πριν τη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ το Σάββατο, για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Χασάν της επαρχίας Πριμόρσκι Κράι της Ρωσίας στις 24 Απριλίου, 2014
© Sputnik / Γραφείο Τύπου της Διοίκησης του Πριμόρσκι Κράι

Με φωνή που έτρεμε και βγάζοντας για λίγο τα γυαλιά του προκειμένου να σκουπίσει τα δάκρυά του, ο Κιμ απολογήθηκε στον λαό του για την αδυναμία να ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες και τις προσδοκίες σε δύσκολους καιρούς, που, όπως είπε, ήταν το αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων και των φυσικών καταστροφών. Αρκετές φορές κατά την ομιλία του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας ασθενής COVID-19 στη χώρα.

«Ο λαός μας έχει εναποθέσει την εμπιστοσύνη του σε μένα, αλλά εγώ απέτυχα να ανταπεξέρχομαι πάντα ικανοποιητικά… Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό» ανέφερε σύμφωνα με τους Korea Times.

​Παρότι δεν αναφέρθηκε απευθείας στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προειδοποίησε ότι εφόσον η χώρα του απειληθεί, θα «κινητοποιήσει πλήρως» τις πυρηνικές δυνάμεις.

«Θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την άμυνά μας, να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε όλες τις επικίνδυνες απόπειρες και τις απειλητικές πράξεις, συμπεριλαμβανομένων των συνεχώς αυξανόμενων πυρηνικών απειλών από εχθρικές δυνάμεις» δήλωσε.

Tags:
βίντεο, Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK