00:34 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 01
Βρείτε μας

Συναγερμός σήμανε στο Βατικανό για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη της Ελβετικής φρουράς.

Τέσσερα μέλη της Ελβετικής Φρουράς, δύναμη που ανήκει στην προσωπική ασφάλεια του Πάπα Φραγκίσκου, βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, όπως τόνισε το Βατικανό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την AFP, που επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου του Βατικανού, Ματτέο Μπρούνι, και οι τέσσερις παρουσιάζουν συμπτώματα και επί του παρόντος βρίσκονται σε καραντίνα.

«Εν τω μεταξύ, όλοι οι φρουροί, είτε σε υπηρεσία είτε όχι, θα φορούν μάσκες και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους» πρόσθεσε επίσης.

Η Ελβετική Φρουρά, μια ομάδα που δημιουργήθηκε το 1506 από τον Πάπα Ιούλιο του Β' για την προστασία του, σήμερα απαριθμεί πάνω από 100 μέλη.

Ακόμη, σύμφωνα με τη μακρά παράδοση, οι Ελβετικοί Φρουροί πρέπει όλοι να είναι μεταξύ 19 και 30 ετών και ύψους τουλάχιστον 1,74 μ.

Μάλιστα, τα μέλη της Ελβετικής φρουράς λέγεται ότι έχουν μια πιο προσωπική και ανεπίσημη σχέση με τον σημερινό Ποντίφικα, τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος θεωρείται λιγότερο προσκολλημένος στο αυστηρό παπικό πρωτόκολλο σε σχέση με τους προκατόχους του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Άγια Έδρα υπογράμμισε πως ο 83χρονος παρακολουθείται συνεχώς για κορονοϊό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, πάπας Φραγκίσκος, Εθνική Φρουρά, φρουρός, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK