10:35 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (667)
0 10
Βρείτε μας

Η έξοδος του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ανάψει φωτιές σε διπλωματικό επίπεδο και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση στης Αθήνας.

Να αποφύγει κάθε προκλητική ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, κάλεσε την Τουρκία το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, με αφορμή την έξοδο του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

Εξέφρασε την ανησυχία του για την αποστολή του Oruc Reis στην περιοχή, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την τουρκική ανακοίνωση περί νέας εξόρμησης του σεισμογραφικού σκάφους Oruc Reis στα ανοιχτά του Καστελλόριζου και της Ρόδου».

Υπενθύμισε ότι, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ΕΕ απηύθυνε σαφές κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια ενάντια στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της Ένωσης.

«Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να αποφύγει νέες προκλήσεις και να δείξει έμπρακτα τη θέλησή της για διάλογο με καλή πίστη» προσέθεσε.
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (667)
Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Oruc Reis, Υπουργείο Εξωτερικών, ελληνοτουρκικά, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK