18:22 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1428)
0 02
Βρείτε μας

Τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί σε όλο τον κόσμο και καθεμία από τις τελευταίες τέσσερις ημέρες καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΠΟΥ, έχουν καταγραφεί συνολικά 37,4 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι τη Δευτέρα ενώ έχουν αναφερθεί 307.403 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες. 

«Βλέπουμε τώρα αύξηση στον αριθμό των αναφερθέντων κρουσμάτων COVID-19, ειδικά στην Ευρώπη και την Αμερική. Καθεμία από τις τέσσερις τελευταίες ημέρες υπήρξε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ, ορισμένες πόλεις καταγράψει επίσης αύξηση στις νοσηλείες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε απέναντι στην ιδέα της ανοσίας της αγέλης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αναφέρεται στο προστατευτικό φράγμα που επιτυγχάνεται μέσω του εμβολιασμού ενός συγκεκριμένου ποσοστού πληθυσμού και όχι της έκθεσής τους στην ασθένεια.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ παρατήρησε ότι οι επιστήμονες δεν γνώριζαν αρκετά για τη δύναμη, τη διάρκεια ή άλλες ιδιαιτερότητες της ανοσοαπόκρισης στην COVID-19.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1428)
Tags:
θάνατοι, κρούσματα, κρούσμα, ΠΟΥ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK