09:27 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (384)
0 10
Βρείτε μας

Η Ταϊλάνδη αναμένεται να αναλάβει την κατασκευή του εμβολίου που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εάν αυτό είναι επιτυχές.

Εάν θεωρηθεί επιτυχές, το πιθανό εμβόλιο κατά της COVID-19 που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα κατασκευαστεί και θα διανεμηθεί στην Ταϊλάνδη και τη Νοτιοανατολική Ασία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με τη δήλωση, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και οι εταιρείες με έδρα την Ταϊλάνδη Siam Bioscience και SCG υπέγραψαν συμφωνία στην Μπανγκόκ με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη διάθεση του εμβολίου παγκοσμίως.

«Η νίκη του COVID-19 είναι -και πρέπει να είναι- μια παγκόσμια προσπάθεια. Το έργο των επιστημόνων, των ενδιαφερόμενων και των επιχειρήσεων καθώς και των κυβερνήσεων. Είναι χαρά μου να παρακολουθώ την έναρξη αυτής της κρίσιμης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, της Siam BioScience, της SCG και της AstraZeneca» αναφέρει η δήλωση του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ταϊλάνδη, Μπράιαν Ντέισισον.

Η ανακοίνωση δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας ή πόσες δόσεις θα διανέμονταν στην Ταϊλάνδη.

Το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την AstraZeneca σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και το Oxford Vaccine Group βρίσκεται σε δοκιμές φάσης 3, που είναι το τελικό στάδιο πριν από την υποβολή δεδομένων ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στους αρμόδιους για τους κανονισμούς που αφορούν στην υγεία.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παγκοσμίως συμμετείχαν στις κλινικές μελέτες για να δουν αν το υποψήφιο εμβόλιο, γνωστό ως AZD1222, μπορεί να αναπτύξει ανοσολογική απόκριση στην COVID-19.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (384)
Tags:
κορονοϊός, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, εμβόλιο, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Ταϊλάνδη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK