01:11 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
0 10
Βρείτε μας

Επισκέψεις σε Αθήνα και Λευκωσία, με το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην ατζέντα πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν την άφιξη στην Κύπρο του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς τα κορυφαία ζητήματα τόσο στην ατζέντα της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής πολιτικής.

Η εξέλιξη  έρχεται την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο πλαίσιο της νέας NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για έρευνες στην περιοχή.

«Θα επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου , αλλά που επεκτείνονται στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων που ακόμα θεωρούν ότι με τη θωπεία αναμένουν ότι θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας» είχε σημειώσει νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψή του, πάντως, στη Λευκωσία, ο Χάικο Μάας προειδοποίησε την Άγκυρα να απόσχει από «προκλήσεις» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει να κινείται μεταξύ ύφεσης και κλιμάκωσης, εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για συνομιλίες - όπως έχει επιβεβαιώσει επανειλημμένα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο του.

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (679)
Tags:
τουρκική προκλητικότητα, Χάικο Μάας, Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος, υπουργικό συμβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK