17:37 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1027)
0 10
Βρείτε μας

Σε απεργία κατεβαίνουν οι γιατροί της Καταλονίας, εν μέσω πανδημίας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Οι γιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης ξεκίνησαν τετραήμερη απεργία στην Καταλονία από σήμερα, Τρίτη, διαμαρτυρόμενη για την κατάρρευση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Οι γιατροί είναι απελπισμένοι λόγω υπερβολικής εργασίας και έλλειψης πόρων. Ο αριθμός των ιατρών σε απεργία έχει φτάσει τις 5.900 και θα επηρεάσει περισσότερο από το 80% των κέντρων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Είμαστε απελπισμένοι, ουρλιάζουμε για βοήθεια αρκετούς μήνες και κανείς δεν απαντά. Κανείς δεν θέλει την απεργία, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι» ανέφερε η Έλενα Μπαρτολόζι, γραμματέας της ένωσης ιατρών Medicos de Cataluna.

Η έλλειψη πόρων και ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με τα υπερπλήρη νοσοκομεία λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπει στους γιατρούς να θεραπεύσουν ασθένειες που δεν σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Οι απαιτήσεις των διαδηλωτών συνίστανται σε αύξηση του ιατρικού εργατικού δυναμικού για την καταπολέμηση του COVID-19, στην παροχή περισσότερων πόρων για τα κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στις αυξήσεις μισθών για ιατρούς.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας αντιτάχθηκε στην απεργία, την οποία η γραμματέας δημόσιας υγείας της περιοχής χαρακτήρισε ως «απολύτως ακατάλληλη» λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Η Καταλονία είναι μια περιοχή της Ισπανίας με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων της COVID-19. Από την αρχή της πανδημίας, η Καταλονία έχει καταγράψει περισσότερες από 161.000 περιπτώσεις, εκ των οποίων 26.203 έχουν αναρρώσει και 5.883 πέθαναν.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1027)
Tags:
δημόσια περίθαλψη, γιατροί, κορονοϊός, απεργία, Καταλονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK