20:05 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την έντονη ενόχλησή του για το θέμα που προέκυψε με τα «χρυσά διαβατήρια» δεν έκρυψε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, φανέρωσε τη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα των «χρυσών διαβατηρίων» που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα.

Μάλιστα, προειδοποίησε τους δημοσιογράφους να μην τον ρωτήσουν για την υπόθεση «για να μην τους πάρει ο δαίμονας», όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο που δημοσιοποίησε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση με τα «χρυσά διαβατήρια».

Μετά την προβολή βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, στο οποίο διακρίνεται και ο ίδιος και αφορά τη διαδικασία απόκτησης κυπριακής ιθαγένειας μέσω του κυπριακού προγράμματος πολιτογράφησης, ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, σημειώνει ότι απολογείται που επέτρεψε σε κάποιους, «έστω και μέσα απ' τη δημοσιοποίηση αυτής της σκηνοθετημένης και αποσπασματικής εικόνας», να πλήξουν το πρόσωπό του και κατ' επέκταση τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη, για τη δυσάρεστη εικόνα που πέρασε στον κυπριακό λαό -και όχι μόνο- και την αναστάτωση που αυτή έχει προκαλέσει» δηλώνει.

Ο κ. Συλλούρης ζητά από τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν οποιεσδήποτε διαδικασίες έχουν αρχίσει και θέτει τον εαυτό του στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκόλυνση χρειαστεί, σχετικά με τις έρευνες.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, ενώ και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάννης ο οποίος επίσης διακρίνεται στο βίντεο υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Κύπρος ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε όποιον προχωρά σε επενδύσεις στη χώρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο.

Tags:
Νίκος Αναστασιάδης, Κύπρος, οικονομικό σκάνδαλο, πολιτικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, διαβατήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK