08:20 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εχθροπραξίες στη γραμμή επαφής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου, με τις δύο πλευρές, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν να εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για την έναρξη των συγκρούσεων.

Διασώστες στη μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εντόπισαν πάνω από 670 οβίδες που δεν έχουν εκραγεί στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης ο επικεφαλής του Τμήματος Έκτακτης Διάσωσης, Μεκάκ Αρζουμανιάν.

«Μέχρι στιγμής, στην πόλη του Στεπανακέρτ, έχουμε ανακαλύψει περίπου 670 υλικά πολέμου που δεν έχουν εκραγεί. Μπορούμε να τα απομακρύνουμε έξω από την πόλη και να τα αχρηστεύσουμε» τόνισε.

Οι εχθροπραξίες στη γραμμή επαφής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ άρχισαν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για την έναρξη των συγκρούσεων.

Η Αρμενία έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο και -για πρώτη φορά- γενική κινητοποίηση υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα στηρίζει ενεργά το Μπακού. Από την πλευρά του, σε μερική επιστράτευση έχει καλέσει και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ηγέτες Ρωσίας, ΗΠΑ και Γαλλίας κάλεσαν τις αντιτιθέμενες πλευρές να βάλουν τέλος στις εχθροπραξίες και να δεσμευτούν στην έναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις.

Η Τουρκία έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει το Μπακού με κάθε τρόπο, αν της ζητηθεί.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (172)
Tags:
βλήματα, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK