04:28 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
0 10
Βρείτε μας

Τόσο η Αρμενία όσο και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν για επιθέσεις παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 10 Οκτωβρίου με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας.

Σήμερα (14/10) το Γερεβάν δήλωσε πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε αρμενικό στρατιωτικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός της αρμενικής επικράτειας. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας τόνισε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέχουν το δικαίωμα να επιτεθούν σε οποιοδήποτε στρατιωτικό εξοπλισμό στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορούν να έχουν βάση. Στην πραγματικότητα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής επέτρεψε στον εαυτό της να χτυπήσει εξοπλισμό που βρίσκεται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας ο οποίος εκτελεί καθήκοντα μάχης» ανέφερε το αρμενικό Υπουργείο.

Το Γερεβάν πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκτοξευθεί πύραυλος, ρουκέτα ή σφαίρα από το έδαφος της Αρμενίας προς το Αζερμπαϊτζάν.

Η εδώ και δεκαετίες «παγωμένη σύγκρουση» για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή αλλίως αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ, κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, αφού το Μπακού και το Γερεβάν κατηγόρησαν το ένα το άλλο ότι πυροδότησαν στρατιωτικές εχθροπραξίες. Το Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο ότι ξεκινά αντεπίθεση και μερική επιστράτευση, ενώ η Αρμενία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
Tags:
Καύκασος, πόλεμος, Ρωσία, εκεχειρία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK