06:48 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη διακοπή κάθε διπλωματικής σχέσης με όποια χώρα αποφασίσει να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ προειδοποίησε ο Αζέρος Πρόεδρος, εκτιμώντας πάντως πως δεν πρόκειται να υπάρξει χώρα που θα συνάψει σχέσεις με το Στεπανακέρτ.

Το Μπακού θα διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με χώρα που θα αναγνωρίσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Ο ίδιος εξέφρασε δε την πεποίθηση πως καμία χώρα στον κόσμο δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να συνάψει σχέσεις με το Στεπανακέρτ. 

Επιπλέον, ο Αζέρος Πρόεδρος τόνισε πως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία δεν είναι εχθροί, προσθέτοντας πως ειρηνευτικές δυνάμεις μπορού να μεταφερθούν στο Καραμπάχ μόνο με τη συναίνεση του Μπακού και του Γερεβάν.

Σημείωσε δε, πως η Τουρκία θα 'πρεπε να βρίσκεται «γύρω» από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Λίγο νωρίτερα, το Γερεβάν δήλωσε πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε επίθεση σε αρμενικό στρατιωτικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός της αρμενικής επικράτειας. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας τόνισε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέχουν το δικαίωμα να επιτεθούν σε οποιοδήποτε στρατιωτικό εξοπλισμό στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Χεϊντάρ Αλίγιεφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK