16:47 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο ρωσικός στρατός κατέγραψε πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας τις τελευταίες 24 ώρες στη Συρία, όπως δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

«Η Ρωσία έχει καταγράψει πέντε περιπτώσεις πυρών στην επαρχία Λατάκια [σύμφωνα με τη συριακή πλευρά, υπήρξαν 37 περιπτώσεις πυροβολισμών, συμπεριλαμβανομένων 29 στο Ιντλίμπ, πέντε στο Χαλέπι και οκτώ στη Λατακία]. Η τουρκική πλευρά έχει καταγράψει 19 περιπτώσεις πυρών [καμία δεν επιβεβαιώθηκε από τη ρωσική πλευρά]» όπως ανέφερε το καθημερινό δελτίο του Κέντρου Συμφιλίωσης και Υποθέσεων Προσφύγων για τη Συρία.

Το Κέντρο πραγματοποίησε μια ανθρωπιστική επιχείρηση χθες παραδίδοντας 440 σετ τροφίμων σε κατοίκους της επαρχίας Ντείρ Εζόρ σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της Συρίας να αποκαταστήσει την ειρήνη μετά από έναν πόλεμο διάρκειας σχεδόν μιας δεκαετίας, η Ρωσία βοηθά τη Δαμασκό στη διευκόλυνση της επιστροφής Σύριων προσφύγων από γειτονικές χώρες καθώς και από τόπους εκτοπισμού εντός της χώρας.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, 440 πρόσφυγες επέστρεψαν στη Συρία από τον Λίβανο [...] συμπεριλαμβανομένων 132 γυναικών και 225 παιδιών» ανέφερε το Κέντρο.

Επιπλέον, οι μονάδες μηχανικής του στρατού της Συρίας έχουν εκκαθαρίσει 5,2 στρέμματα εδάφους στις επαρχίες της Δαμασκού και της Ντάρα με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση 23 εκρηκτικών μηχανισμών όπως αναφέρεται στο δελτίο.

Tags:
ρωσικό υπουργείο Άμυνας, παραβάσεις, παραβίαση, πόλεμος στη Συρία, εκεχειρία, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK