17:40 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Αλίγιεφ προειδοποίησε ακόμη πως σε περίπτωση επίθεσης της Αρμενίας σε αγωγούς φυσικού αερίου, το Μπακού θα απαντήσει σκληρά.

Οι αζέρικες ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο πολλών ακόμη οικισμών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.

«Ο γενναίος αζέρικος στρατός απελευθέρωσε τα χωριά Garadagly, Khatunbulag, Garakollu Fisulinsky, Bulutan, Mikjanly, Kemerturk, Teke, Tagaser της περιοχής Khojavendi» ανέφερε ο Ιλχάμ Αλίγιεφ σε ανάρτησή του στο Twitter.

​Ο ίδιος είχε προηγουμένως προειδοποιήσει πως ενδεχόμενη επίθεση των αρμενικών δυνάμεων σε αζέρικους αγωγούς φυσικού αερίου, θα τύχουν της ανάλογης «σκληρής απάντησης» από το Μπακού.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk:

«Αν η Αρμενία θελήσει να εφαρμόσει τα σχέδιά της και να προκαλέσει φθορές σε αγωγούς σε αζέρικο έδαφος, η απάντηση θα είναι πραγματικά σκληρή για το Γερεβάν. Εμείς προειδοποιήσαμε. Οι ευρωπαϊκές χώρες που θα αρχίσουν να παίρνουν φυσικό αέριο μέσω αγωγού TANAP το 2021, πρέπει επίσης να προειδοποιήσουν την Αρμενία. Ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP δεν είναι αποκλειστικά πρότζεκτ του Αζερμπαϊτζάν, υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι, μεταξύ αυτών και Ευρωπαίοι. Αυτά τα έργα είναι υψηλής σπουδαιότητας για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Γι' αυτό ακριβώς θα έπρεπε όλοι να ενδιαφερόμαστε για την αποτροπή ενδεχόμενης ζημιάς στους αγωγούς αυτούς».

Νωρίτερα, ο Αζέρος Πρόεδρος είχε διαμηνύσει πως το Μπακού θα διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με χώρα που θα αναγνωρίσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο ίδιος εξέφρασε δε την πεποίθηση πως καμία χώρα στον κόσμο δεν πρόκειται να αναγνωρίσει και να συνάψει σχέσεις με το Στεπανακέρτ.

Επιπλέον, ο Αζέρος Πρόεδρος τόνισε πως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία δεν είναι εχθροί, προσθέτοντας πως ειρηνευτικές δυνάμεις μπορούν να μεταφερθούν στο Καραμπάχ μόνο με τη συναίνεση του Μπακού και του Γερεβάν.

Tags:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Χεϊντάρ Αλίγιεφ, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK