01:59 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
0 10
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγορεί τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν για επίθεση σε νοσοκομείο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επίθεση των αζερικών δυνάμεων εναντίον νοσοκομείο στο βορειοδυτικό Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου νοσηλεύονται άμαχοι, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Σουσάν Στεπανιάν.

«Ο εχθρός εξακολουθεί να παραβιάζει την ανθρωπιστική εκεχειρία και επιτέθηκε σε ένα από τα νοσοκομεία που βρίσκονται βορειοδυτικά της γραμμής επαφής, όπου νοσηλεύονται και πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, το Γερεβάν είχε ανακοινώσει πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε σε αρμενικό στρατιωτικό εξοπλισμό που βρίσκεται εντός της αρμενικής επικράτειας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας τόνισε ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέχουν το δικαίωμα να επιτεθούν σε οποιοδήποτε στρατιωτικό εξοπλισμό στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορούν να έχουν βάση. Στην πραγματικότητα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής επέτρεψε στον εαυτό της να χτυπήσει εξοπλισμό που βρίσκεται στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας ο οποίος εκτελεί καθήκοντα μάχης» ανέφερε το αρμενικό Υπουργείο.

Η εδώ και δεκαετίες «παγωμένη σύγκρουση» για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή αλλίως αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ, κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, αφού το Μπακού και το Γερεβάν κατηγόρησαν το ένα το άλλο ότι πυροδότησαν στρατιωτικές εχθροπραξίες.

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (177)
Tags:
Ερεβάν, Μπακού, νοσοκομείο, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK