12:16 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (167)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για ήχους εκρήξεων στο Στεπανακέρτ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης πυρός.

Tρεις εκρήξεις ακούστηκαν την Τετάρτη στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα της μη αναγνωρισμένης Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε πρόσφατα από τις αντιμαχόμενες πλευρές. 

Τα πυρά έπεσαν περίπου 20 μίλια μακριά από την πόλη και δεν είναι ακόμη σαφές τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν ή ποιοι στόχοι χτυπήθηκαν.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής παρέμειναν ανενεργές και οι κάτοικοι της περιοχής συνέχισαν να κινούνται γύρω από την πόλη με αυτοκίνητο και με τα πόδια.

Η εδώ και δεκαετίες «παγωμένη σύγκρουση» για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ή αλλιώς αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Αρτσάχ, κλιμακώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, αφού το Μπακού και το Γερεβάν κατηγόρησαν το ένα το άλλο ότι πυροδότησαν στρατιωτικές εχθροπραξίες.

Υπενθυμίζεται πως μετά από 10 ώρες διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 10 Οκτωβρίου καθώς και την ανταλλαγή κρατουμένων και νεκρών.

 

Θέμα:
Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Νέα ανάφλεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν (167)
Tags:
Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Στεπανακέρτ, εκρήξεις, Ναγκόρνο-Καραμπάχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK