16:44 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (379)
0 20
Βρείτε μας

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» έχει αρχίσει στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο την Τετάρτη (14/10, τοπική ώρα).

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές της φάσης 3 του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19 έχουν αρχίσει σε 2.000 εθελοντές στο συγκεκριμένο κράτος της Νότιας Αμερικής.

Στο πλαίσιο διαγγέλματός του, την Τετάρτη (14/10, τοπική ώρα), ο Μαδούρο ανέφερε:

«Το ρωσικό εμβόλιο είναι ήδη στη Βενεζουέλα, 2.000 εθελοντές έχουν ήδη υποβληθεί στις δοκιμές, έχουμε τους εθελοντές».

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμα, ότι χιλιάδες κινεζικά εμβόλια πρόκειται να φτάσουν στη χώρα, για τη δοκιμή των οποίων υπάρχουν, επίσης, εθελοντές.

Επίσης, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των δοκιμών του ρωσικού και κινεζικού εμβολίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα προχωρήσει, με την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του PAHO (Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας), σε μαζικό εμβολιασμό που -όπως εκτίμησε- θα αρχίσει στη χώρα τον Απρίλιο του 2021.

Σχετικά με τον μαζικό εμβολιασμό, ο Μαδούρο δήλωσε:

«Πρώτα απ' όλα, θα εμβολιαστούν το προσωπικό υγείας στη χώρα, όλοι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες του συστήματος υγείας, όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι ηλικιωμένοι, όλοι όσοι έχουν κάποια ασθένεια ή ευπάθεια, και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να μπορέσει να καλυφθεί ολόκληρος ο πληθυσμός της Βενεζουέλας».

​Η πρώτη παρτίδα του «Sputnik V» έφτασε στη Βενεζουέλα στις 2 Οκτωβρίου, καθιστώντας τη χώρα την πρώτη στην περιοχή της Νότιας Αμερικής που έλαβε το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (379)
Tags:
Ρωσία, εμβόλιο, Sputnik V, δοκιμές, Νικολάς Μαδούρο, κορονοϊός, πανδημία, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK