17:09 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της κυπριακής Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης στο πλαίσιο του σάλου που έχει προκληθεί με τα «χρυσά διαβατήρια».

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Κυπριακής Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης. Ο Πρόεδρος είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ότι από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την υπόθεση με τα «χρυσά διαβατήρια».

«Σε προηγούμενη δήλωσή μου είχα αναφέρει ότι δεν θα υπέβαλλα παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από την Πολιτεία. Είχα επίσης σημειώσει, ότι έχω ήδη λάβει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω μετά την ολοκλήρωση των ερευνών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Συλλούρης.

Στην επιστολή του σημειώνει επίσης πως διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του «αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε ρεπορτάζ διάρκειας 57 λεπτών, εμφανίζονται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης και άλλοι δύο εργαζόμενοι στον Όμιλο Giovani, καθώς και ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζης, να συνομιλούν εν αγνοία τους με «εκπροσώπους επενδυτών», οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι δημοσιογράφοι που τους παγίδευσαν με κρυφές κάμερες.

«Οι υπό κάλυψη δημοσιογράφοι μας πήγαν στην Κύπρο για να εκπροσωπήσουν έναν φανταστικό πελάτη ο οποίος έφυγε από την Κίνα και ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για υπόθεση δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος» αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, το συμβάν εκτυλίχθηκε στο σπίτι του Τζιοβάνη στην επαρχία Αμμοχώστου, στο οποίο προσκλήθηκε και συμμετείχε και ο πρόεδρος της Βουλής, σε γεύμα γνωριμίας με τους «μεσολαβητές» του επενδυτή. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 13/10 το υπουργικό συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα χορήγησης υπηκοότητας σε όποιον προχωρά σε επενδύσεις στη χώρα από 1η Νοεμβρίου.

Tags:
Δημήτρης Συλλούρης, σκάνδαλο, παραίτηση, Βουλή, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK